Wijzigingen Junioren

De naam Geel wordt Junioren

De Gele jeugd t/m 17 jaar heet voortaan Junioren. De oude naam was gebaseerd op de gele bal waarmee gespeeld wordt. Dit was echter niet voor iedereen duidelijk. Nu stroom je vanuit de Tenniskids dus door naar de Junioren, met de Junioren competitie en de Junioren toernooien.

 


Overzichtelijker competitieaanbod Junioren

In de loop der jaren is er een wildgroei ontstaan in competitiesoorten. Dit was verwarrend voor spelers en competitieleiders. Dus hebben we na een data-analyse het aantal competitiesoorten teruggebracht. Dit leidt tot meer spelers per competitiesoort.  Daardoor zijn er in sommige regio’s kortere reisafstanden en kleinere niveauverschillen, met name in de regio’s waar de jongens- en meisjescompetitie nu geschrapt worden. 

Het animo voor de districtscompetities op zaterdag liep terug. Daarom zijn deze lokale competities op zaterdag vervangen door één landelijke gemengde junioren competitie die overal in het land hetzelfde is. Deze competitie wordt ingedeeld op postcode. Zo kunnen kinderen die niet op zondag kunnen of mogen spelen toch nog in het weekend aan een competitie meedoen. Voor elke competitiesoort die er was, is er een soort voor terug die er op lijkt.