15 augustus - 31 augustus

NK Beachtennis 2020

Locatie:
Strand Scheveningen
Plaats:
Scheveningen

Van 15 augustus t/m 31 augustus 2020 vindt de 17e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels.

Programma NK beachtennis 2020

  • Zaterdag 15 aug. (voorronde) en zondag 16 aug. (hoofdtoernooi) NK enkel.
  • Zaterdag 22 aug. (voorronde) en zondag 23 aug. (hoofdtoernooi): NK Gemengd dubbel. 
  • Zaterdag 29 aug. (voorronde) en zondag 30 aug. (hoofdtoernooi): NK HD & DD.
  • Zondag 30 aug. (hoofdtoernooi): NK jeugd.

Het KNLTB NK beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en mede door de steun van Den Haag Topsport.

NK Damesdubbel / Herendubbel

Datum: zaterdag 29-8 Voorronde. Zondag 30-8 hoofdschema start 10:30

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 30-8 hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 29-8.

Directe plaatsing voor het hoofdschema gebeurt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 20 augustus 2018 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 24 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Datum: zaterdag 22-8 voorronde, zondag 23-8 hoofdschema start 10:30

Het hoofdschema van het NK Gemengd Dubbel wordt georganiseerd op de zondag 23 augustus. 12 teams strijden om de titel. De 9 hoogst geplaatste teams worden direct toegelaten en er zijn 3 wildcards beschikbaar. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Op 17 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Damesenkel / Herenenkel

Datum: 15-8 voorronde en 16-8 hoofdschema start +/- 13:00 uur
In deze categorie strijden max. 8 spelers in het hoofdschema tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaatst en er worden 3 wildcards gegeven. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot 7 of 9 games.

NK Jeugd

Datum: zondag 30 augustus vanaf 13:00 uur.
Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt elk weekend tijdens het NK een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Inschrijven voor het NK? Klik hier
Inschrijven voor het recreatief toernooi? Klik hier.