26 augustus - 02 september

NK Beachtennis 2018

Locatie:
Strand Scheveningen
Plaats:
Scheveningen

Van 26 augustus t/m 2 september 2018 vindt de 15e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap 2019.

NIEUW: Dit jaar zijn er twee onderdelen aan het toernooi toegevoegd, namelijk de damesenkel en herenenkel. Beide onderdelen worden gespeeld op vrijdag 31 augustus. Ben jij fit genoeg om deze uitdaging aan te gaan om te strijden om als eerste deze titel binnen te slepen? 

Programma, reglementen en inschrijven

Programma NK beachtennis 2018

  • Zondag 26 augustus: NK Gemengd dubbel
  • vrijdag 31 augustus: NK Damesenkel en Herenenkel
  • Zaterdag 1 september: Voorronde Herendubbel/ Damesdubbel
  • Zondag 2 september: NK Herendubbel/ Damesdubbel/ NK Jeugd.

Het KNLTB NK Beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en mede door de steun van Den Haag Topsport.

NK Damesdubbel / Herendubbel

Datum: zaterdag 1-9 Voorronde. Zondag 2-9 hoofdschema van 10:30

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 2- 9 hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 1-9.

Directe plaatsing voor het hoofdschema geschiedt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 27 augustus 2018 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 27 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Datum: zondag 26 augustus vanaf 10:30

Het NK Gemengd Dubbel wordt georganiseerd op de zondag 26 augustus. Alle ingeschreven teams strijden mee voor het behalen van deze nationale titel.

NK Jeugd

Datum: zondag 2 september vanaf 13:00 uur.

Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

NK Damesenkel / Herenenkel

Datum: vrijdag 31 augustus vanaf 18:00 uur.

Dit jaar zijn er twee categorieën aan het NK Beachtennis toegevoegd, namelijk Damesenkel en Herenenkel. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot 7 games. De winnaars van deze categorieën mogen zich de eerste Nederland kampioen enkel van Nederland noemen in de geschiedenis van beachtennis.

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt er in het weekend van 1 en 2 september een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor het NK of voor het recreatief toernooi. Dit kan via de onderstaande buttons.