Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Rolstoeltennis is voor mij een uitlaatklep"

Competitie

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Maar liefst 200.000 tennissers spelen competitie. Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport, maar ook de gezelligheid staat voorop. Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. 

Verschillende competitievormen

Als rolstoeltennisser kun je ook deelnemen aan de verschillende competitievormen. Er bestaat geen aparte rolstoeltenniscompetitie. Tennis is een van de weinige sporten waarbij invalide sporters en valide sporters met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelenzowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is Taco Nijhoff die als enige rolstoeltennisser bij Oudenrijn Tennisclub helemaal zijn plek heeft gevonden en onderdeel uitmaakt van een valide competitieteam. 

8&9 Tennis 

Een van de competitievormen waaraan Rolstoeltennissers prima kunnen deelnemen is 8&9 Tennis. 8&9 Tennis is een competitievorm bestaande uit twee dubbelpartijen, dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveauAlles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!  

Doe je mee?

Is competitie spelen echt iets voor jou? Check bij je Verenigingscompetitieleider (VCL) of je mee kan doen!