Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Rolstoeltennis is voor mij een uitlaatklep"

Speelsterkte en ranglijst

Iedere tennisser die lid is bij de KNLTB heeft een speelsterkte. Door het spelen van competitie en toernooien kun je je speelsterkte verbeteren. Daarnaast kun je met het spelen van rolstoeltennisranglijsttoernooien punten verdienen voor de ranglijst.

Speelsterkte

Je speelsterkte wordt bepaald volgens het ‘Dynamisch Speelsterkte Systeem’, maar voor de spelers die op de KNLTB Rolstoeltennisranglijst staan, geldt het volgende: 

  • Positie 1 t/m 6: categorie 6
  • Positie 7 t/m 30: categorie 7 
  • Positie 31 en verder: categorie 8

Voor spelers die net begonnen zijn en volgens de speelsterktebepaling speelsterkte 9 moeten blijven, wordt speelsterkte 9 gehandhaafd. 

Rolstoeltennisranglijst 

De KNLTB Rolstoeltennisranglijst wordt samengesteld op basis van ranglijstpunten die spelers verdienen tijdens rolstoeltennisranglijsttoernooien. De resultaten behaald in deze toernooien zijn gedurende één jaar geldig voor de Rolstoeltennisranglijst. Het aantal bonuspunten wordt bij het opmaken van elke Rolstoeltennisranglijst opnieuw vastgesteld op basis van de actuele wereldranglijst. De meest actuele versie van de nationale ranglijsten staat altijd op MijnKNLTB.