Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Rolstoeltennis is voor mij een uitlaatklep"

Toernooien

Voor rolstoeltennissers zijn er veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau. Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Door wedstrijden te spelen tref je andere spelers, waardoor je je kan meten met het niveau van anderen. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen, is het gezellig en je komt op andere plekken.

Als rolstoeltennisser mag je ook deelnemen aan KNLTB-toernooien. Tennis is een van de weinige sporten waarbij invalide sporters en valide sporters met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelen, zowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is het roller/loper-toernooi van TV Thadia.

Rolstoeltennisranglijsttoernooien  

De KNLTB organiseert gedurende het jaar een aantal rolstoeltennisranglijsttoernooienRolstoeltennisranglijsttoernooien zijn toernooien waarbij de deelnemers punten kunnen verdienen voor de Nationale Rolstoeltennisranglijst. Je kunt je inschrijven in verschillende categorieën dus ook als beginnende rolstoeltennisser kun je bij deze toernooien wedstrijdervaring opdoen. Ook worden er in Nederland internationale rolstoeltennistoernooien georganiseerd, deze vind je terug op de evenementenkalender. 

Doe je ook mee? 

Voor alle KNLTB-toernooien kan je je inschrijven via MijnKNLTB. Op deze website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten spelers, teams en toernooien terugvinden.