Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard TE- en ITF jeugdtoernooien

  • Alleen de coach van de speler, die in aanmerking wil komen voor een wildcard bij een TE- en ITF Jeugdtoernooi in Nederland, moet een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als een aanvraag voor een wildcard wordt ingediend, moet daarnaast ook nog daadwerkelijk voor dat toernooi worden ingeschreven.
  • Een wildcard hoeft alleen aangevraagd te worden wanneer een speler achterloopt op ranking of vorm (bijvoorbeeld door een blessure of ziekte) of een andere uitzonderlijke reden.

TE jeugdtoernooien 2020

  • Het aanvragen van wildcards voor het Hugo Ekker Tennis Academy Cup, Category 3 TE Junior t/m 14 jaar (week 18 2020) is  mogelijk vanaf dinsdag 7 april 2020 tot en met donderdag 16 april 2020 14.00 uur.

ITF jeugdtoernooien 2020

  • Op dit moment zijn er geen ITF Jeugdtoernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden. 

Aanvragen wildcard ITF World Tennis Tour 15.000 of 25.000 en Challenger

  • Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

ITF World Tennis Tour 15.000 of 25.000 in 2020

  • Op dit moment zijn er geen ITF World Tennis Tour toernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.

Challenger in 2020

  • Op dit moment zijn er geen Challenger toernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.

Toekenning wildcards

De toekenning van de wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Een wildcard aanvragen hoeft namelijk alleen in bijzondere situaties, bijvoorbeeld na een blessure of ziekte. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi worden de wildcards per mail bekend gemaakt.