Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard TE- en ITF jeugdtoernooien (nieuw sinds april 2018)

  • Alleen de coach van de speler, die in aanmerking wil komen voor een wildcard bij een TE- en ITF Jeugdtoernooi in Nederland, moet een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als een aanvraag voor een wildcard wordt ingediend, moet daarnaast ook nog daadwerkelijk voor dat toernooi worden ingeschreven.
  • Een wildcard hoeft alleen aangevraagd te worden wanneer een speler achterloopt op ranking of vorm (bijvoorbeeld door een blessure of ziekte) of een andere uitzonderlijke reden.

TE jeugdtoernooien 2019

  • Op dit moment zijn er geen TE jeugdtoernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.

ITF jeugdtoernooien 2019

  • Het aanvragen van wildcards voor het ITF 5 JR Burgersdijk Tennis Rhijenhof, Grade 5 t/m 18 jaar (week 41) is mogelijk vanaf dinsdag 17 september 2019 tot en met donderdag 26 september 2019 14.00 uur. Het aanvragen van een wildcard is helaas niet meer mogelijk. 
  • Het aanvragen van wildcards voor het ITF JR 4 Autumn Indoor Almere 2019, Grade 4 t/m 18 jaar (week 42) is mogelijk vanaf dinsdag 24 september 2019 tot en met donderdag 3 oktober 2019 14.00 uur. Het aanvragen van een wildcard is helaas niet meer mogelijk. 

Aanvragen wildcard ITF World Tennis Tour 15.000 of 25.000 en Challenger

  • Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

ITF World Tennis Tour 15.000 of 25.000

Challenger

  • Het aanvragen van wildcards voor de ATP Challenger / 80 tournament Amersfoort (week 29) is  mogelijk vanaf vrijdag 21 juni 2019 tot en met donderdag 4 juli 2019 14.00 uur. Het aanvragen van een wildcard is helaas niet meer mogelijk.

Toekenning wildcards

De toekenning van de wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Een wildcard aanvragen hoeft namelijk alleen in bijzondere situaties, bijvoorbeeld na een blessure of ziekte. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi worden de wildcards per mail bekend gemaakt.