Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Na één jaar doe ik al mee"

8&9 Tennis: Tennis is leuker als je wedstrijden speelt.

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen en wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!Bij 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. 8&9 Tennis bestaat uit twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Voordelen 8&9 Tennis:

 • Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 • Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen;
 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselde koppels te spelen;
 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 • Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze twee dagen moet vast lukken!
 • 8&9 Tennis kan gespeeld worden tijdens de Voorjaarscompetitie of de Najaarscompetitie. De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober.
 • De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set. 

Doe je ook mee?

Is 8&9 Tennis echt iets voor jou? Check bij je Verenigingscompetitieleider (VCL) of het bestuur van je vereniging of je aankomend voorjaar mee kan doen aan 8&9 Tennis!

Ervaringen spelers

8&9 Tennis is sinds de Voorjaarscompetitie van 2017 ingevoerd. Er zijn dus al veel spelers die hebben meegedaan. Zij vertellen graag hoe zij 8&9 Tennis hebben ervaren!

Charissa Hovius (Hercules): “Ik vond het best spannend om aan zoiets deel te nemen. Sowieso het spelen van wedstrijden, maar ook de regels precies kennen, het leek me best moeilijk. Toen kwam 8&9 Tennis voorbij! Dat wilde ik wel proberen en ik ben er super enthousiast over! Je hebt minimaal drie mensen nodig voor een team, dat maakt het makkelijk om een team op de been te brengen. En je speelt alleen dubbels, dat voelt ook wel veilig. En vind ik ook veel gezelliger!”

Robin Martinus (Merlenhove): “Ik heb al een aantal jaren les en de spanning van een wedstrijd leek mij toch weer iets heel anders, dat wilde ik wel graag proberen. Dus besloot ik mij samen met twee anderen in te schrijven voor 8&9 Tennis. Het was heel leuk! Als je nog nooit competitie hebt gespeeld, is het lastig om je niveau in te schatten. In die zin is dit een heel prettige manier om te starten. En alles was prima geregeld op alle clubs, overal werden we gastvrij ontvangen, echt geweldig. Het had voor mij nog wel iets langer mogen duren.”

Marina Goudsblom (ALTA): “Ik heb altijd alleen maar lessen gevolgd bij ALTA. Aan de competitie durfde ik nooit deel te nemen. Dat niveau is veel te hoog voor mij. Toen ik hoorde van deze nieuwe competitie voor mensen die wat meer voor de lol tennissen, dacht ik: dat kan nog wel leuk zijn.”

Fieneke Geerlings (ALTA): “Het gaat mij vooral om het sociale aspect. Als deze competitievorm niet had bestaan, had ik zéker geen competitie gespeeld.’’

Relevante links

 • Zomeravondcompetitie
 •         Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 •         Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen;
 •         Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD);
 •         Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 •         Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze twee dagen moet vast lukken!
 •         8&9 Tennis kan gespeeld worden tijdens de Voorjaarscompetitie of de Najaarscompetitie. De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober.
 •         De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.