Jeugdkampioene verrast routinier Van Uitert

Inger van Dijkman is ten koste van de als zesde geplaatste Nicolette van Uitert (FOTO) doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNLTB NRT Masters in Raalte.

De zeventienjarige Van Dijkman, afgelopen weekeinde in Rotterdam Nederlands kampioene geworden (enkel- en dubbelspel) in de categorie tot en met achttien jaar, was met een wildcard toegelaten tot het ranglijsttoernooi in Overijssel. Ze klopte Van Uitert met 6-2, 7-5 en treft bij de laatste acht een ander talent, te weten Nikki Luttikhuis.

Olga Kalyuzhnaya, de nummer één van de plaatsingslijst, stond geen game af tegen April van Gennip, de oudste van twee tenniszusjes. Kalyuzhnaya verloor vorig jaar de finale van Daniëlle Harmsen, die in de kwartfinales tegen Tessa van de Ploeg speelt. De kwartfinales in het vrouwentoernooi zien er als volgt uit:

Olga Kalyuzhnaya (1) - Kim van der Horst (7)

Nikki Luitikhuis - Inger van Dijkman

Joany Pontjodikromo (8) - Nicole Thijssen (3)

Tessa van de Ploeg - Daniëlle Harmsen (2)

Bij de mannen zijn Nick van der Meer en Jasper Smit favoriet om de finale te halen op de banen van tennispark Ramele. Titelverdediger en lijstaanvoerder Van der Meer klopte Stephan Gerritsen met 6-2, 6-3 en Smit (2) was met 6-2, 6-2 te sterk voor Michiel Kapteijns.

Kwartfinales mannen:

Nick van der Meer (1) - Botic van de Zandschulp

Sander Arends (4) - Robert Constantinovici (7)/Stefan de Jong

Jesse Timmermans - Tim van Terheijden (3)

Paul Monteban (8) - Jasper Smit (2)