Succesvolle trainingsweek vijf rolstoeltennissers

Vijf rolstoeltennissers hebben vanuit de KNLTB meegedaan aan de eerste editie van het Paralympic Talent Camp in Amsterdam. De trainingsweek was een succes voor de vijf rolstoeltennissers.

Het Paralympic Talent Camp is het eerste initiatief dat ABN AMRO gemeenschappelijk onderneemt met de vier Paralympische bonden. Naast de KNLTB deden ook de Atletiekunie, de KNZB (zwemmen) en de Basketball bond mee aan de trainingsweek. Het doel van het talentenkamp is om de sporters klaar te stomen voor een leven als topsporter en uiteindelijk een plek op de Paralympische Spelen. In totaal deden er veertig talenten uit de verschillende sporten mee.

Onder begeleiding van Bas van Bentum en Robin Ammerlaan deden de rolstoeltennissers Carlos Anker, Rody de Bie, Diede de Groot, Ruben Spaargaren en Sam Schroder mee aan het evenement. "Ik vind het heel belangrijk dat ze kunnen zien hoe het er in andere sporten aan toe gaat. Hoe vaak zij trainen, hoe vroeg ze op moeten en hoeveel zij aan conditietraining doen", zegt Bas van Bentum.

Rody de Bie en Diede de Groot zijn al fulltime met tennis bezig, de andere drie deelnemers zitten nog op school. “Ze kunnen zo snuffelen aan hoe het is om fulltime sporter te zijn. Ze waren erg enthousiast, maar het was een zware, intense week”, aldus Van Bentum. "Het zou fantastisch zijn als NOC*NSF in samenwerking met ABN AMRO als hoofdsponsor nogmaals zo'n trainingsweek organiseert. Dan zal de KNLTB zeker weer deelnemen."

Op donderdag tijdens de trainingsweek was er zelfs media-aandacht van Radio 1 en het Jeugdjournaal. Bekijk hier vanaf 7.24 het fragment van het NOS Jeugdjournaal.