Buis pakt tweede Grand Slam-titel in dubbelspel

Marjolein Buis heeft bijna vier jaar na haar eerste Grand Slam-titel in het dubbelspel een tweede 'Major' toegevoegd aan haar palmares. In de finale van de Australian Open won ze aan de zijde van Yui Kamiji van Jiske Griffioen en Aniek van Koot.

Griffioen en Van Koot zijn veelvoudig Grand Slam-kampioenen. Ze wonnen vorig jaar de Australian Open en de US Open. In New York speelde de 28-jarige Buis nog samen met de Duitse Sabine Ellerbrock en verloren ze de finale van Griffioen/Van Koot.

In Melbourne was het eindelijk Buis die weer eens mocht juichen. Samen met haar Japanse partner Kamiji, de nummer twee van de wereld in het enkelspel en nummer drie in het dubbelspel, won ze met 6-2, 6-2 van de titelverdedigsters.

Het is de tweede Grand Slam-titel van Buis. In 2012 speelde ze samen met Esther Vergeer. Dat was in het kader van de Paralympics. Normaal gesproken vormde Vergeer toen een koppel met Sharon Walraven. Vergeer en Buis wonnen Roland Garros en goud op de Paralympics in London. 

Buis is prima begonnen aan 2016. Ze won een sterkbezet toernooi in Melbourne en moest op de Australian Open in het enkelspel in de halve finales buigen voor Griffioen.