Davis Cupteam volgend jaar tegen Polen of Bosnië-Herzegovina

Het Nederlands Davis Cupteam neemt het volgend jaar op tegen de winnaar van het duel tussen Polen en Bosnië-Herzegovna in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. 

Nederland heeft als geplaatst land een 'bye' in de eerste ronde. Het hoeft dus pas in april 2017 in actie te komen, in het weekeinde van 7 tot en met 9 april om precies te zijn. Wie er thuis speelt, en op welke ondergrond, is nog niet bekend. Als de equipe van captain Jan Siemerink de wedstrijd wint, mag het spelen voor een ticket voor de Wereldgroep van 2018.

Bij een nederlaag, zoals dit jaar, moet 'Oranje' zich van 15 tot en met 17 september veilig spelen. Er staat dan nog niet direct lijfsbehoud op het spel, maar dat is bij een volgende nederlaag wel het geval.

Dit jaar had Nederland ook een 'bye' in de eerste ronde. Het verloor vervolgens van Rusland en won, afgelopen weekeinde, van Zweden.

Volg het team

Volg de verrichtingen van ons Davis Cupteam via www.knltb.nl/daviscup. Voor reportages en een terugblik op de laatste wedstrijd tegen Zweden, ga naar www.knltb.nl/tennistv.

Volg ook het Twitteraccount en onze Facebookpagina om op de hoogte te worden gehouden van alles rond het Davis Cupteam.