Bronzen 35+-team ook goed op weg op individuele WK Young Seniors

Acht landgenoten strijden nog voor eremetaal in het enkelspel op de ITF Young Seniors World Individual Championships in Kaapstad, Zuid-Afrika. Bij de heren 35+ is het complete team dat vorige week derde werd op de World Team Championships nog in de race.

Jasper Smit, als eerste geplaatst, neemt het vandaag in de derde ronde op tegen de Australiër Andrew Tavella. Dennis Kockx speelt tegen de Duitser Andreas Thivessen en Martijn van Haasteren treft de Spanjaard Javier Martinez Baena. Baena was vorige week op de WK voor teams te sterk voor Smit in de strijd om de plaats drie. Van Haasteren won toen zijn enkelspel en in het dubbelspel sleepten Van Haasteren en Smit de bronzen medaille uit het vuur.

Twee Nederlanders zijn nog in de race bij zowel de heren 40+ als 45+. Dennis Bank treft de Portugees Joao Marques en Bart Beks staat tegenover Aleksandr Mitiaev in de 40+. Beks is één van de favorieten voor het goud. Vorig jaar werd hij wereldkampioen 35+. Samen met Marcus Hilpert vormt Beks een kansrijk duo in het dubbelspel en ook in het gemengd dubbelspel geldt hij met Barbara Mulej als een van de favorieten.

In het herenenkelspel 45+speelt lijstaanvoerder Hilpert voor een plaats in de kwartfinales tegen de Zuid-Afrikaan Harry Anderson. Pieter van Houten treft de Duitser Henrik Mueller Frerich. Van Houten zat niet bij de Oranje-formatie die afgelopen week wereldkampioen werd in Kaapstad. Van dat trio, Hilpert, Jeroen Bok en Frank van den Heuvel, doet alleen Hilpert een gooi naar succes op de individuele WK. Hilpert kroonde zich vorig jaar tot kampioen na een finale tegen Sander Groen, die moest opgeven in de tweede set. Van Houten verloor vorig jaar in de tweede ronde.

Één Nederlandse vrouw is deze week nog in de race in het enkelspel. Eva Haslinghuis (foto), die vorige week vijfde werd met het Nederlands team, is als vierde geplaatst in de 45+ en speelt voor een plaats in de kwartfinales tegen de Italiaanse Silvia Sanna.

Klik hier voor meer informatie, uitslagen en speelschema's van de Young Seniors World Individual Championships.