Fed Cupteam in Bratislava op indoorgravel

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 22 en 23 april in Bratislava op een indoorgravelbaan tegen Slowakije. Een plaats in de Wereldgroep van 2018 staat op het spel.

De locatie is de Bratislava AEGON Arena, een inmiddels vertrouwde thuishaven van het Slowaakse Fed Cupteam. Nederland komt er echter voor het eerst. Onze landgenotes wonnen de laatste twee onderlinge duels, waaronder twee jaar geleden in Wereldgroep II. Een zege (4-1) die onderdeel uitmaakte van een indrukwekkende reeks (acht overwinningen) die het team onder leiding van captain Paul Haarhuis neerzette. Het wordt de vierde ontmoeting in totaal. Nederland staat met 2-1 voor in de onderlinge duels tegen de Slowaakse vrouwen.

Slowakije hoopt voor het eerst in drie jaren een plek in de Wereldgroep te veroveren. Nederland haalde vorig jaar nog de halve finales, maar moest dit jaar in de eerste ronde haar meerdere erkennen in Wit-Rusland. Slowakije, dat in 2013 dichtbij een finaleplaats was maar sinds 2015 uitkomt in Wereldgroep II, plaatste zich voor de play-offs van de Wereldgroep dankzij een 3-2 overwinning op Italië.  

Volg al het nieuws over het Fed Cupteam via www.knltb.nl/fedcup en www.facebook.com/knltb. Ga naar de website van de Fed Cup voor meer informatie over de play-offs.