Haase treft Zweedse tiener Ymer in Miami

Robin Haase speelt in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Miami tegen Mikael Ymer. De achttienjarige Zweed kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Haase speelde vorig jaar ook al tegen Ymer, in de ontmoeting van het Nederlands Davis Cupteam met Zweden. In kustplaats Bastad won Haase destijds in straight sets, 6-3, 6-3 en 7-6 (10).

Ymer is de nummer 416 op de wereldranglijst. De Zweed speelde in 2017 tot nu toe slechts één toernooi, maar dat toernooi won hij wel. In de finale van het Futuretoernooi in Lille won hij van Nederlands kampioen Botic van de Zandschulp, 6-2, 6-3.

De winnaar van het duel tussen Haase en Ymer speelt in de tweede ronde tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn, de nummer 29 van de plaatsingslijst in Florida, heeft een bye in de eerste ronde. Bekijk hier de loting van het toernooi in Miami.

In het vrouwentoernooi heeft Kiki Bertens in de eerste ronde een bye. De nummer zestien van de plaatsingslijst speelt in de tweede ronde tegen de winnares van de partij tussen de Amerikaanse Louisa Chirico en een speelster uit het kwalificatietoernooi. Klik hier voor de loting van het WTA-toernooi in Miami.