Twee keer goud voor Smit en Hilpert op WK Young Seniors

Jasper Smit (foto) en Marcus Hilpert keren met twee gouden plakken terug van de ITF Young Seniors World Individual Championships in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hilpert werd een week eerder ook al wereldkampioen 45+ met het Nederlands team.

Zowel Smit als Hilpert waren de beste in het herenenkelspel en het herendubbelspel en beide Nederlanders waren oppermachtig. Ze stonden het hele toernooi geen set af en boekten ruime zeges in de enkelspelfinale. Smit klopte de Fransman Benoit Foucher in de finale met 6-1, 6-1. Smit begeeft zich sinds 2015 in het veteranencircuit en pakte twee jaar geleden zilver op de individuele WK Young Seniors. Vorig jaar werd hij wereldkampioen met het Nederlands team en dit jaar pakte hij met Van Martijn van Haasteren en Dennis Kockx brons op de Team Championships.

Smit en Van Haasteren waren de beste in het herendubbelspel van de laagste leeftijdscategorie. In de finale klopten onze landgenoten het Franse duo Alexandre Martinatto/Steeve Noblecourt met 6-3, 6-2. In de tweede ronde hadden Smit en Van Haasteren gewonnen van het Nederlands/Zuid-Afrikaanse koppel Dennis Kockx/Paul Anderson: 6-1, 6-4.

Titelprolongatie

Hilpert prolongeerde zijn wereldtitel 45+ door in de eindstrijd de Canadees Taras Beyko te verslaan met 6-3, 6-1. Samen met Bart Beks pakte hij goud in het herendubbelspel 40+. De Spanjaarden Jonathan Garcia en Mario Perea moesten er in de finale aan geloven: 6-4, 6-2. Zowel in het herenenkel- als dubbelspel verloor Hilpert de hele week geen set. Naast twee keer goud was er deze week ook nog zilver voor Hilpert, in het gemengd dubbelspel met Eva Haslinghuis.

Haslinghuis keert daardoor met twee zilveren medailles huiswaarts. Zij werd knap tweede in het damesenkelspel 45+. De Spaanse Ana Salas-Lozano was vrijdag in de finale met 3-6, 6-3, 6-2 te sterk.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de ITF Young Seniors World Individual Championships.

Lees hier de eerdere berichten over de prestaties van onze landgenoten in Kaapstad.