Wassermann en Weststrate op dreef bij Menzis NOJK

Deney Wassermann en Lodewijk Weststrate, vorige week finalisten bij de Menzis NOJK onder zestien jaar, zijn ook deze week goed op dreef bij de NOJK onder achttien jaar in Den Haag. Ze staan beide in de kwartfinales.

Wassermann, vorige week winnaar bij de NOJK onder zestien jaar, haalde de kwartfinales door Victor van Ruissen te verslaan, 6-2 en 7-5. De als vierde geplaatste Wassermann treft nu Ilco van Buuren bij de laatste acht.

Weststrate (foto), vorige week verliezend finalist, had het een stuk lastiger om de kwartfinales te bereiken. Hij won in drie sets van Igor Straatsma, 6-7 (6), 7-5 en 6-4. Weststrate, de nummer twee van de plaatsingslijst, stuit in de kwartfinales op Niels Visker.

Ook het broertje van Lodewijk Weststrate, Bastiaan, is nog in de race voor een nationale titel. Hij staat in de leeftijdscategorie tot en met veertien jaar in de kwartfinales. De nummer twee van de plaatsingslijst speelt tegen Sam Rijpert in de kwartfinales. De als eerste geplaatste Freek van Donselaar neemt het op tegen Jacco Arends.

Bij de meisjes tot achttien jaar zijn de nummers één en twee van de plaatsingslijst nog in de race voor de nationale titel. De als eerste geplaatste Merel Hoedt haalde de laatste acht door Stéphanie Visscher te verslaan, 6-4, 6-4. De als zesde geplaatste Kim Hansen is de volgende tegenstander van Hoedt.

De als tweede geplaatste Dainah Cameron gunde Tess Demin drie games, 6-2, 6-1. Cameron treft de als vijfde geplaatste Perla Nieuwboer in de kwartfinales.

De partijen in de kwartfinales worden vandaag afgewerkt. De partijen zijn live te volgen. Klik hier voor de livestream. Bekijk hier alle uitslagen van vrijdag 17 maart.