Bertens brengt Oranje langszij met overtuigende zege

Het staat 1-1 na de eerste dag van het Fed Cup-treffen tussen Slowakije en Nederland. Kiki Bertens bracht de equipe van captain Paul Haarhuis langszij door Rebecca Sramkova in twee sets te verslaan.

De Nederlandse kopvrouw speelde een puike partij tegen de talentvolle, maar druistige Slowaakse, de nummer 125 van de wereld. Bertens, die 105 plaatsen hoger staat, maakte veel minder fouten dan haar opponente en pakte het initiatief wanneer dat kon. Op een korte opleving aan het begin van set twee na, liep Sramkova achter de feiten aan.

Ze pakte in een sfeervolle AEGON Arena te Bratislava nog wel de eerste game, maar daarna nam Bertens het heft in handen. Onze landgenote won zes games op rij. Sramkova schoot uit de startblokken in set twee. Met onder meer een fraaie forehand langs de lijn plaatste ze de break en op 2-0 volgde zelfs een dubbele break (3-0). Bertens liet zich niet van de wijs brengen en draaide het volledig om. Net als in de eerste set won ze zes games op rij. Met ace nummer vier sloeg ze zich definitief naar de winst in de tweede partij van dit Fed Cup-weekeinde. 

Zondag om 13.00 uur wordt de strijd hervat met het duel tussen Hogenkamp en Sramkova Vervolgens is het de beurt aan Bertens en Cepelova. De vijfde en laatste wedstrijd is het dubbelspel.

Kopvrouw Dominika Cibulkova ontbreekt dit weekeinde bij het thuisland. Nederland en Slowakije spelen een promotie/degradatiewedstrijd voor een plaats in de Wereldgroep van 2018. Nederland was daartoe veroordeeld na een nederlaag in de kwartfinales van de Wereldgroep tegen Wit-Rusland. Slowakije versloeg Italië in Wereldgroep II. 

Live de wedstrijden volgen?

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via www.knltb.nl/tennistv en voor abonnees van Ziggo Sport. Volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam ook via Facebook en praat mee op Twitter, #nedfcteam.