Bertens wint ook tweede partij en zet Nederland op voorsprong

Kiki Bertens heeft opnieuw haar waarde bewezen voor het Nederlands Fed Cupteam. De kopvrouw won haar tweede wedstrijd van dit weekeinde en zette Oranje daarmee op een 2-1 voorsprong in de AEGON Arena te Bratislava.

Bertens, de nummer twintig van de wereld, was met 6-3, 6-3 te sterk voor Jana Cepelova, de nummer 99 van de wereld. Door deze zege heeft Nederland nog maar een punt nodig om een plaats in de Wereldgroep van 2018 veilig te stellen. Richel Hogenkamp kan dat punt binnen slepen in het enkelspel tegen Kristina Kucova, die vandaag de voorkeur krijgt boven Rebecca Sramkova. Als Slowakije de vierde wedstrijd van dit weekeinde wint, moet het dubbelspel de beslissing brengen.

Bertens en Cepelova, die vrijdag van Hogenkamp won, waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. In de eerste zes games waren geen breakpoints te noteren. Bertens trok wel meer en meer het initiatief naar zich toe (in de rally) en pakte de zwakke tweede service van Cepelova aan. Met een paar prima punten dwong ze in de zevende game de eerste break af. Op 5-3 ging ze nogmaals door de opslag van de Slowaakse.

Bertens ging op dezelfde voet verder en nam ook in set twee een break voorsprong. Met een forehand langs de lijn sloeg ze de tweede service van Cepelova weg en kwam ze op 3-1. De Slowaakse knokte zich echter terug. Het eerste breakpoint (van de partij) voor Cepelova, sloeg Bertens nog weg met een ace, maar de tweede was raak. Bertens herpakte zich met een goede servicegame op 3-3 en zette Cepelova gelijk weer onder druk in de daaropvolgende game. 

Een nieuwe break, naar 5-3, bracht haar op de rand van de overwinning. Met een ijzersterke servicegame maakte Bertens het in stijl af. 

Live de wedstrijden volgen?

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via www.knltb.nl/tennistv en voor abonnees van Ziggo Sport. Volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam ook via Facebook en praat mee op Twitter, #nedfcteam.