Nederland weer op voorsprong na zege in dubbelspel

Het Nederlands Davis Cupteam staat na het dubbelspel met 2-1 voor tegen Bosnië-Herzegovina. Robin Haase en Jean-Julien Rojer wonnen in vier sets van Mirza Basic en Tomislav Brkic.

Rojer en Haase brengen Nederland op voorsprong

Haase en Rojer waren met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-2 te sterk voor de Bosniërs.

Haase en Rojer begonnen goed aan de partij. Na een paar snelle servicegames kwam het Nederlands Davis Cupteam met 4-2 voor. Playing captain Brkic leverde met een dubbele fout zijn opslag in. Met een game op love werd de set binnengehaald door Haase en Rojer.

De Bosniërs kwamen beter voor de dag in de tweede set. Ze namen een 3-0 voorsprong. Die break was uiteindelijk genoeg voor winst in de set, 6-3. In de derde set ging het gelijk op tot 3-3. Een schitterende bal van Haase langs de lijn leverde twee breakpoints op. De eerste serveerde Basic nog weg met een ace, maar met een rake smash haalde Haase de break binnen, 5-3. Door een ace van Rojer haalde Nederland de set op love binnen, 6-3.

Ook in de vierde set kwamen Haase en Rojer goed uit de startblokken. Brkic leverde wederom zijn opslag in, Haase en Rojer kwamen daardoor met 2-0 voor. Na een dubbele break voorsprong te hebben gepakt kwamen Haase en Rojer niet meer in de problemen, 6-2.

De ontmoeting gaat morgen verder met het treffen tussen de beide kopmannen, Robin Haase en Damir Dzumhur. 

Wedstrijden live volgen 
Alle wedstrijden van Bosnië-Herzegovina - Nederland zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook abonnees van Ziggo Sport kunnen de wedstrijden via Ziggo Sport live bekijken.

Twitter en Facebook 
Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb.

Meer Davis Cup nieuws 
Voor nieuws, foto’s en prestaties van het Nederlands Davis Cupteam kijk je op www.knltb.nl/daviscup.