Bertens ook in Rome naar kwartfinales

Kiki Bertens is voor de tweede week op rij doorgedrongen tot de kwartfinales van een WTA Premier-toernooi. In Rome versloeg ze Ekaterina Makarova in de derde ronde.

Bertens, de nummer vijftien van de plaatsingslijst was met 7-6 (3), 6-1 te sterk voor Makarova, die ze vorige week in Madrid ook al versloeg. In de eerste set viel aan beide kanten een break, waarna Bertens in de tiebreak met 7-3 aan het langste eind trok. In set twee kwam onze landgenote tot drie breaks, tegenover een break voor Makarova.

Bertens heeft in drie onderlinge duels met Makarova geen set afgestaan. Vorig jaar in de Fed Cup stonden ze voor het eerst tegenover elkaar.

Bertens hoopt morgen voor het eerst de laatste vier te bereiken van een WTA Premier 5 of WTA Premier Mandatory-toernooi. De opponente is Daria Gavrilova. Deze Australische is ongeplaatst, sterker nog: ze komt uit het kwalificatietoernooi. Op weg naar de kwartfinales versloeg ze echter wel Madison Keys (10) en Svetlana Kuznetsova (7). Bertens is dus gewaarschuwd. De stand in de onderlinge duels is 1-1.

Klik hier voor meer informatie over het WTA-toernooi in Rome.