Goede start Nederlandse vrouwen op World Team Cup

De Nederlandse vrouwen zijn de jacht op een dertigste eindzege in de World Team Cup begonnen met een 3-0 overwinning op Rusland.

In het Italiaanse Alghero wonnen Aniek van Koot en Diede de Groot in het enkelspel. Van Koot won met 6-3, 6-3 van Liudmila Bubnova. De Groot was met 6-0 en 7-5 te sterk voor Viktoriia Lvova. In het dubbelspel wonnen De Groot en Michaela Spaanstra overtuigend van Lvova en Polina Shakirova, 6-0, 6-0.

In het laatste groepsduel neemt het Nederlandse team het morgen op tegen Thailand. Zij wonnen gisteren met 2-1 van Rusland.

Zege op thuisland Italië
Ook het Nederlandse team bij de Quads begon met een overwinning. Zij wonnen met 2-1 van Italië. Dorrie Timmermans-Van Hall was met 7-5, 7-6 (2) te sterk voor Alfredo di Cosmo. Sam Schröder (foto) verloor met twee keer 6-3 van Alberto Corradi.

In het dubbelspel boekten Schröder en Timmermans-Van Hall een zege op Corradi en Marco Innocenti, 6-1, 2-6 en 10-4. Morgen is de Verenigde Staten de tegenstander.

Verlies voor junioren en Nederlandse mannenteam
Het Nederlandse juniorenteam verloor met 3-0 van Canada. Tomas Bourassa versloeg Roos Schröder, 6-1, 6-0. Fleur Gobes moest haar meerdere erkennen in Thomas Venos, 6-3, 6-0. Schröder en Coen van Werkhoven verloren in het dubbelspel van Bourassa en Puisand Lai.

Het was de tweede nederlaag voor het Nederlandse juniorenteam, maandag was de Verenigde Staten al te sterk.

Ook de Nederlandse mannen verloren voor de tweede keer. Na de verliespartij tegen Argentinië waren nu de Spaanse mannen te sterk voor de Nederlandse equipe. Martin de la Puente was met 6-0, 6-1 te sterk voor Rody de Bie. Maikel Scheffers verloor in drie sets van Daniel Caverzaschi. Het dubbelspel werd laat in de Italiaanse avond wel een prooi voor Nederland. Robin Ammerlaan en Scheffers wonnen met 4-6, 6-4 en 10-5 van Caverzaschi en De la Puente.

Bekijk hier alle uitslagen van de World Team Cup in Italië.