Scheffers kwartfinalist op Japan Open

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Japan Open. In het vrouwentoernooi bereikten Diede de Groot en Aniek van Koot de laatste acht.

Scheffers was in de tweede ronde te sterk voor de Koreaan Ha-Gel Lee, 4-6, 6-1 en 6-3. In de eerste ronde had de als zevende geplaatste Brabander met 6-0, 6-0 gewonnen van Koji Sugeno uit Japan.

In de kwartfinales neemt Scheffers het op tegen Gordon Reid. De als tweede geplaatste Brit won met twee keer 6-2 van de Japanner Satsohi Saida.

In het vrouwentoernooi hadde De Groot en Van Koot in de eerste ronde een bye. De als tweede geplaatste De Groot schakelde in de tweede ronde de voor eigen publiek spelende Momoko Ohtani uit, 6-2, 6-3. De Groot speelt in de kwartfinales tegen Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Van Koot, de nummer vier op de plaatsingslijst, was eveneens te sterk voor een Japanse speelster. Ze won met 6-0, 6-3 van Manami Tanaki. De Duitse Katharina Kruger is de tegenstander van Van Koot in de kwartfinales. De als derde geplaatste Marjolein Buis verloor verrassend van Sakhorn Khanthasit uit Thailand, 6-4, 6-1.

Bekijk hier meer informatie over de Japan Open.