Hogenkamp verliest in enkel- en dubbelspel Ricoh Open

Voor Richel Hogenkamp zit de Ricoh Open erop. De Doetinchemse verloor vandaag in de tweede ronde van zowel het enkel- als het dubbelspel. 

Hogenkamp moest met 4-6, 6-3, 6-4 haar meerdere erkennen in de als vijfde geplaatste Ana Konjuh. De Kroatische is pas negentien jaar, maar nu al de nummer 33 van de wereld. Ze won de Ricoh Open in 2015. Hogenkamp staat op de honderdste plaats.

Vorig jaar haalde Hogenkamp ook de tweede ronde op het WTA-toernooi in Rosmalen. Ze stond toen voor het eerst in het hoofdschema van het grastoernooi.

In het dubbelspel viel eveneens het doek en ook daarin scheelde het weinig voor Hogenkamp, die samen met Arantxa Rus aantrad in een Nederlands onderonsje tegen Kiki Bertens en Demi Schuurs. Het als tweede geplaatste koppel was met 6-3, 4-6, 10-8 te sterk.

In het herendubbelspel verloren Jean-Julien Rojer/Horia Tecau in de tweede ronde/kwartfinales van Andre Sa en Michael Venus. Het als derde geplaatste Nederlands/Roemeense koppel ging nipt onderuit in de wedstrijdtiebreak: 3-6, 6-3, 10-8.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.