Kwartfinales eindstation van Arantxa Rus in Rosmalen

Arantxa Rus is gestrand in de kwartfinales van de Ricoh Open in Rosmalen. De speelster uit Monster was niet opgewassen tegen Natalia Vikhlyantseva.

De twintigjarige Russische, nummer 70 van de wereld. was met 6-3, 6-2 te sterk voor Rus, die 183ste staat. Door het bereiken van de laatste acht maakt onze landgenote een flinke sprong op de WTA-wereldranglijst. Rus boekte deze week voor het eerst sinds juli 2013 een overwinning op WTA-niveau. Viklyantseva was op het centre court in Rosmalen echter een maatje te groot.

Rus moest bij een 4-3 stand als eerste haar opslag prijsgeven. Ze werkte een breakpoint weg, maar kon het onheil niet afwenden. Rus werkte op 5-3 een setpunt weg en na een dubbele fout van de Russin liet ze een breakpoint onbenut. Vikhlyantseva sloeg bij haar volgende kans wel toe en pakte de set met 6-3.

Door een dubbele fout gaf Rus aan het begin van de tweede set meteen het initiatief aan Vikhlyantseva. In de game daarop kreeg ze nog een kans om terug te breken, maar de Russin liep uit naar 4-0. Op 4-1 liet Rus nog een breakpoint benut. 

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.