Nijboer naar kwartfinales jongensdubbelspel Roland Garros

Ryan Nijboer en Alexandre Rotsaert hebben de kwartfinales bereikt van het jongensdubbelspel op Roland Garros. Het Nederlands/Amerikaanse duo liet geen spaan heel van de nummers zeven van de plaatsingslijst.

Nijboer en Rotsaert, ongeplaatst, waren met 6-0, 6-3 te sterk voor de Amerikanen Olukayode Alafia Demina (Oad) Ayeni en Trent Bryde. Bij de laatste acht wacht mogelijk het als eerste geplaatste koppel Zsombor Piros/Nicola Kuhn. De Hongaar en de Spanjaard spelen tegen de Japanners Toru Horie en Yuta Shimizu.

De zeventienjarige Nijboer plaatste zich in Parijs niet voor het hoofdschema van het enkelspel. In de eerste kwalificatieronde was de Italiaan Mattia Frinzi met 7-5, 6-3 te sterk. Zijn dubbelpartner Rotsaert verloor in de tweede ronde van het hoofdtoernooi.

Klik hier voor de loting van het jongensdubbelspel op Roland Garros.