Rolstoeltennisser Molier kan topweek in Polen niet bekronen met titel

Ricky Molier heeft de titel op het ITF 2 Series-toernooi in Plock, Polen, aan Frederic Cattaneo moeten laten.

De Nederlandse rolstoeltennisser, 40 jaar, haalde verrassend de finale van de Plock Orlen Polish Open. Hij klopte op weg naar die eindstrijd drie geplaatste spelers, waaronder landgenoot Tom Egberink (2) in de halve finales. De Fransman Cattaneo (38 jaar) was in de finale met 6-4, 6-4 te sterk. Vorig jaar won Cattaneo van Molier in de halve finales op ditzelfde toernooi.

Molier haalde op zijn vorige toernooi, in maart, ook de finale. In 2015 veroverde hij voor het laatst een titel in het enkelspel. Molier is een oud-nummer één van de wereld, die sinds 2014 weer actief is op de ITF Wheelchairtour. Hij is op dit moment de nummer 57 van de wereld.

In 1996 won hij de Paralympics en bereikt hij de hoogste positie op de wereldranglijst. Na 2004 kwam hij nog twee keer in actie op een toernooi in 2006, maar daarna bleef het stil. In 2014 maakte hij zijn rentree en speelt hij weer regelmatig internationale toernooien. Vorig jaar werd Molier ook weer geselecteerd voor het nationale ploeg op de World Team Cup.

Winst en verlies voor Spaanstra in finales

Michaela Spaanstra haalde eveneens de finale in Polen. Onze landgenote was als eerste geplaatst, maar werd verrast door de als tweede geplaatste Louise Hunt. De Britse won de finale met 6-3, 4-6, 6-2. Samen pakten Hunt en Spaanstra de titel in het dubbelspel. Zij klopten het Argentijnse duo Maria Florencia Moreno/Antonella Pralong met 6-0, 6-1