Bertens wint in Gstaad bij terugkeer op gravel

De overgang van gras naar gravel is Kiki Bertens goed bevallen. Op het WTA-toernooi in Gstaad won ze overtuigend van Aleksandra Krunic.

Bertens, als tweede geplaatst in de Zwitserse stad, was met 6-3, 6-1 te sterk voor de Servische nummer 93 van de wereld. Bertens serveerde ijzersterk en werkte in de tweede set het enige breakpoint dat ze tegen kreeg weg. Ze won over de hele wedstrijd 22 van de 26 punten op haar eerste service, die ze in 59 procent van de gevallen binnen de lijnen sloeg.

In de tweede ronde speelt onze landgenote tegen de Duitse Anna Zaja, die Patricia Maria Tig versloeg met 6-2, 6-3. De Zuid-Hollandse heeft aardig wat punten te verdedigen in Gstaad. Vorig jaar haalde ze hier de finale.

Bertens beleefde een teleurstellend grasseizoen nadat ze op gravel juist weer heel goed had gepresteerd, met een toernooizege in Nürnberg en een kwart- en halve finale in respectievelijk Madrid en Rome. Op Roland Garros was de tweede ronde het eindstation.

Klik hier voor de loting van het damesenkelspel in Gstaad.