Brouwer bereikt finale Amstelveen Future, Westerhof onderuit

Gijs Brouwer heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van de Amstelveen Future (15,000 dollar). Lijstaanvoerder Marko Tepavac voorkwam een Nederlandse finale door Boy Westerhof (foto) te verslaan.

De 21-jarige Brouwer staat voor de tweede keer in zijn loopbaan in de finale van een ITF-toernooi. Vorig jaar verloor hij de finale in Oldenzaal. Hij stond voor de derde keer bij de laatste vier. Brouwer zag ditmaal zijn tegenstander, de Braziliaan Ricardo Hocevar, opgeven. Brouwer, die vorig jaar het wildcardtoernooi van de KNLTB won, stond met 6-1, 3-0 voor tegen de nummer zes van de plaatsingslijst.

Voor Westerhof, de nummer vier van de plaatsingslijst, viel het doek. De Servische lijstaanvoerder Tepavac trok met 6-7 (7), 6-4, 6-3 aan het langste eind. Vorige week won Westerhof van Brouwer in de kwartfinales van de Future in Middelburg. Net als nu waren de halve finales toen zijn eindstation. In Breda schreef Westerhof de Future op zijn naam.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.