Toernooizege Van Donselaar op Meppel Storks Cup

Freek van Donselaar heeft de Meppel Storks Cup op zijn naam geschreven. In de finale van het Tennis Europe-toernooi won hij van de Italiaan Gabriele Datei.

Van Donselaar, de nummer twee van de plaatsingslijst op de banen van MLTC, was in drie sets te sterk voor de als achtste geplaatste Italiaan. Van Donselaar won met 6-7 (5), 6-2 en 6-4.

Voor Van Donselaar was het een drukke dag. Eerder op de dag moest hij ook nog zijn partij in de halve finales afmaken. De partij werd vrijdag afgebroken bij een stand van 6-4 en 0-1. Van Donselaar won uiteindelijk met 6-4, 3-6 en 6-4.

Ook in het dubbelspel was er Nederlands succes in Meppel. Stian Klaassen en Kaj van den Heuvel wonnen na een spannende supertiebreak met 2-6, 6-2 en 12-10. In het meisjestoernooi verloren Warda Ait El Bachir en Laurel Polman van het Belgische Chyara Onia Sek en Amelie van Impe, 6-0 en 6-4.

Bij de Leeuwenbergh ITF 4 Junior Championships verloren Daevenia Achong, Dainah Cameron en Kim Hansen in de kwartfinales. Achong verloor van de latere winnares, de als achtste geplaatste Isabella Tcherkes Zade. De Italiaanse won in Den Haag samen met haar landgenote Aurora Zantedeschi ook het dubbelspel. In de eindstrijd waren ze te sterk voor Achong en de Griekse Anna Arkadianou, 6-3, 6-4.