Groot-Brittannië zit Nederlandse meisjes dwars op European Summer Cups

Op de European Summer Cups maakte het meisjesteam tot en met achttien jaar als enige Nederlandse formatie nog kans op plaatsing voor de finaleronde, maar na een spannend duel verloor het van Groot-Brittannië.

Het team onder leiding van coach Michel Koning had in de halve finales van de zone in het Romeense Arad, verloren van thuisland Roemenië, maar maakte via de strijd om plaats drie nog kans op een ticket voor de finaleronde van dit weekeinde. De Britse meisjes trokken echter aan het langste eind, in het beslissende dubbelspel.

Eva Vedder won haar enkelspel van Eliz Maloney met 6-0, 3-6, 6-3. Isolde de Jong moest buigen voor Anna Loughlan: 6-1, 6-4. Het dubbelspel was met 2-6, 7-5, 10-8 een prooi voor de Britse meisjes.

De drie andere Nederlandse teams die deze week in actie kwamen op de European Summer Cups (voor junioren tot en met zestien en tot en met achttien jaar), waren al uitgeschakeld voor een plaats in de finale, waar tickets voor de Junior Davis en Fed Cup zijn te verdienen.

Klik hier voor meer informatie over de European Summer Cups op de website van Tennis Europe.