Haase voor het eerst in halve finales Masters-toernooi

Robin Haase is bezig aan een geweldig toernooi en beleeft één van de beste weken in zijn loopbaan tot dusverre. De Hagenaar heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales van een Masters 1000-toernooi bereikt. In Montreal won hij in drie sets van de Argentijn Diego Schwartzman.

Haase was met 4-6, 6-3 en 6-2 te sterk voor de 24-jarige Argentijn, de nummer 36 op de wereldranglijst. Haase stond voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinales van een Masters 1000-evenement. Hij verloor in 2012 van Novak Djokovic in Monte Carlo.

Haase kende een stroeve start tegen Schwartzman. De eerste set was met 6-4 een prooi voor de Argentijn. In de tweede set ging het stuk beter met de Hagenaar. Hij kwam met 4-1 voor. Op 5-2 miste de beste Nederlander vijf kansen op een break, maar hij haalde de tweede set met 6-3 binnen. In set drie kwam Haase al snel een break voor. Haase werd nog wel gebroken, maar hij bleef met 6-3 aan de goede kant van de score.

Goede staat van dienst
Haase heeft een goede staat van dienst tegen Schwartzman. Ook de vier eerdere ontmoetingen gingen naar de Hagenaar. Door het bereiken van de halve finales krijgt Haase er 360 punten bij voor de wereldranglijst en dat brengt hem op de rand van de top dertig. Haase nadert daardoor zijn beste notering tot dusverre, plaats 33. Die mijlpaal bereikte hij vijf jaar geleden.

In de halve eindstrijd speelt Haase tegen de als tweede geplaatste Roger Federer, De 36-jarige Zwitser won met twee keer 6-4 van de Spanjaard Roberto Bautista Agut, de nummer twaalf van de plaatsingslijst. Haase speelde één keer eerder tegen Federer. In 2012 won de nummer drie van de wereld in Davis Cup-verband met 6-1, 6-4, 6-4 van Haase.