Kwalitatief sterke Dutch Open biedt verbeterde mogelijkheden voor publiek

Na Roermond, Amsterdam, Zeist en Breda strijkt het ITF Seniors-circuit deze week neer in Hoofddorp voor de Dutch Open Senior Championships, het oudste veteranentennistoernooi van Nederland.

Het ITF Seniors Grade 2-toernooi dat tot en met zondag duurt telt minder deelnemers dan vorig jaar en van de 74 spelers is het grootste deel, zo'n driekwart, mannelijk. In 2016 waren er nog 97 deelnemers. "Het is een redelijk vaste club die ieder jaar meedoet. Eigenlijk al een jaar of tien, sinds ik toernooidirecteur ben. Er zijn in de loop der jaren wel wat spelers afgevallen en het blijkt lastig om nieuwe deelnemers te strikken", zegt Niek Wetser, die zelf ook nog wel eens mee heeft gedaan aan de Dutch Open, ter opvulling. "Het is voor mij meer een hobby, ik ben niet zo fanatiek. Bovendien hou je toch alles in de gaten als je op de baan staat. Het is dan lastig om je te concentreren op je eigen partij."

Waar het kwantitatief niet overhoudt in Hoofddorp, heeft Wetser kwalitatief gezien niets te klagen. Een grote groep Nederlandse topveteranen kiest elk jaar weer voor de Dutch Open op het Arnolduspark. Een Grade 1-toernooi in Duitsland zit de Dutch Open deze week wel een beetje dwars. Dat toernooi trekt veel toppers. "Desondanks is het speelveld qua sterkte in orde."

Een aantal Nederlandse toppers grijpt de Dutch Open aan om zich voor te bereiden op de Nationale Veteranen Kampioenschappen van volgende week. Er is echter ook een deel dat in de laatste week voor de NVK rust neemt. Zij hebben zich de afgelopen weken al in vorm gespeeld op andere ITF Seniors-toernooien, in Nederland of in het buitenland.

De Dutch Open is deze week gratis te bezoeken op het Arnolduspark in Hoofddorp en duurt tot en met zondag. De gravelbanen liggen er net als ieder jaar weer goed bij, met verbeterde mogelijkheden om als publiek mee te kijken.

"Het park is opgefrist. De kantine is verbouwd, terrasjes netter gemaakt, nieuw meubilair en beter uitzicht op de hoofdbanen", zegt Wetser. "Op vrijdag hebben we een high tea voor de deelnemers."

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Open op de site van de ITF en hier voor alle speelschema's en uitslagen.