Nederlands jongensteam onderuit tegen Roemenië in finaleronde Nations Challenge

Het Nederlands jongensteam is de finaleronde van de Nations Challenge, het Europese landentoernooi voor tenniss(t)ers van twaalf jaar en jonger, begonnen met een nederlaag tegen Roemenië.

In Biot, Frankrijk, gingen onze landgenoten met 2-1 onderuit in de eerste groepswedstrijd. Lars Wagenaar verloor de eerste wedstrijd met 6-2, 6-2 van Robert Guna en Abel Forger was niet opgewassen tegen Mihai Alexandru Coman: 6-1, 6-2. De eindstand werd bepaald op 2-1 door een overwinning in het dubbelspel. Abel Forger en Manvydas Balciunas klopten Mihai Alexandru Coman en David Manu met 3-6, 6-4, 10-6.

Nederland treft in groep A nog Frankrijk en Kroatië. Acht landen in totaal hadden zich eind vorige maand in verschillende landen gekwalificeerd voor de finaleronde van de Tennis Europe Nations Challenge. Onze landgenoten, gecoacht door Alex Reijnders, deden dat in eigen land, in Haren. Het Nederlandse meisjesteam bleef steken in de voorronde.

Klik hier voor het speelschema en de uitslagen van de Tennis Europe Nations Challenge.