De Bakker en Haase openen Davis Cupduel tegen Tsjechië

Vandaag heeft in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de loting plaatsgevonden voor het Davis Cupduel van aankomend weekend tussen Nederland en Tsjechië.

Vrijdag 15 september speelt Thiemo de Bakker (ATP, 408) de eerste enkelspelpartij tegen Jiri Vesely (ATP, 59). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP, 39) het op tegen Lukas Rosol (ATP, 192) Op zaterdag 16 september wordt de dubbelpartij gespeeld tussen Matwé Middelkoop / Tallon Griekspoor en Roman Jebavy / Adam Pavlasek. Het Davis Cupduel eindigt op zondag 17 september met de enkelspelpartijen tussen Haase en Vesely, gevolgd door de partij tussen De Bakker en Rosol.

Nederland vs. Tsjechië

Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is op 15, 16 en 17 september 2017 het decor voor het spannende Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië. De winnaar van het duel speelt in 2018 in de Wereldgroep, het hoogste niveau van de Davis Cup.
 
Tsjechië is een geduchte tegenstander voor Nederland. In de zes onderlinge ontmoetingen is de tussenstand 5-1 in het voordeel van Tsjechië. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst.

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 15 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 14:00 uur
Zaterdag 16 september: dubbelspelwedstrijd vanaf 13:00 uur
Zondag 17 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 12:00 uur

Wedstrijden live volgen

Alle wedstrijden van Nederland – Tsjechië zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook zijn de wedstrijden live te volgen via het open kanaal van Ziggo Sport Extra 1, dat het hele weekend beschikbaar is voor iedereen (dus ook niet-Ziggo abonnees).

Twitter en Facebook

Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb.