De Jong en Nijboer door in dubbelspel juniorentoernooi US Open

Jesper de Jong en Ryan Nijboer hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel van het juniorentoernooi op de US Open. Ze wonnen van Siddhant Banthia en Shinji Hazawa.

In een spannende partij was het Nederlandse duo met 7-6 (2), 2-6 en 12-10 te sterk voor de tennissers uit India en Japan. Voor Nijboer is het de derde Grand Slam op rij dat hij in de kwartfinales van het dubbelspel staat. Hij haalde op Roland Garros de kwartfinales met de Amerikaan Alexandre Rotsaert, op Wimbledon bereikte hij de kwartfinales met de Cyprioot Menelaos Efstathiou aan zijn zijde.

In de kwartfinales nemen De Jong en Nijboer het op tegen de nummers drie van de plaatsingslijst, de Amerikaan Trent Bryde en Duarte Vale uit Portugal.

In het enkelspel zit het toernooi voor Nijboer en De Jong erop. Nijboer moest zijn meerdere erkennen in de Brit George Loffhagen, 6-0, 6-3. De Jong, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, verloor van de als tweede geplaatste Chinees Yibing Wu, 6-1, 6-1.

Bekijk hier de loting van het dubbelspel in het juniorentoernooi op de US Open.