Krajicek nieuwe coach Van Rijthoven

Richard Krajicek, oud toptennisser en Wimbledon kampioen, gaat als trainer en coach van Tim van Rijthoven aan de slag. De 20-jarige Van Rijthoven maakt tot eind 2018 onderdeel uit van Jong Oranje. Het tennistalent maakte in 2015 zijn debuut in het Davis Cupteam tegen Zwitserland en speelde in 2016 nogmaals mee tegen Zweden. Het afgelopen jaar kwam Van Rijthoven weinig in actie vanwege een polsblessure.

Enorm vereerd

Krajicek werkte eerder als coach samen met de Zwitserse toptennisser Stanislas Wawrinka en de Canadese toptennisser Milos Raonic. In de samenwerking met Van Rijthoven is Krajicek naast de trainingen ook verantwoordelijk voor de begeleiding in zijn buitenlandse wedstrijdprogramma.

Tim van Rijthoven is blij met deze stap in zijn carrière: “Ik ben enorm vereerd dat Richard met mij wil werken. Hij heeft erg veel wedstrijdervaring en met hem gaan er veel deuren open voor mij. Ik heb de afgelopen jaren weinig gespeeld door blessures. Daarom ben ik ontzettend blij dat iemand als Richard nog steeds een goede tennisser in mij ziet en met mij aan de slag wil.”

Getalenteerde speler

Richard Krajicek kijkt uit naar de samenwerking met het tennistalent: “Als mentor via een talentenprogramma volg en adviseer ik Tim al een aantal jaren. Hij is een getalenteerde speler met een paar hele sterke wapens. Ik heb erg veel zin om met hem aan de slag te gaan en hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te zetten.”
 
Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is verheugd met deze samenwerking. “Ik vind het geweldig dat Richard bereid is zijn tijd en enorme kennis in te zetten voor het Nederlandse tennis. Ik hoop dat zijn voorbeeld doet volgen!” In onderling overleg met alle partijen is afgesproken dat Nederlandse toptennissers die zich op dezelfde toernooien bevinden af en toe bij hen kunnen aansluiten.