Tenniskids@School komt naar Den Haag

Vandaag is op feestelijke wijze bekendgemaakt dat het Tenniskids@School traject volgend jaar in Den Haag zal worden uitgerold. De komende periode zal de gemeente met diverse belanghebbenden in gesprek gaan over de invulling van het programma.

Meer bewegen, meer tennis

Bij de bekendmaking bood Jacco Eltingh de Haagse wethouder van Sport Rabin Baldewsingh een grote bos bloemen aan. Eltingh vervulde voordat hij Technisch Directeur werd bij de KNLTB al jarenlang de rol van jeugdambassadeur. In het traject Menzis Tenniskids@school worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Lokale organisaties zetten in samenwerking met de KNLTB een mooi programma neer dat kinderen op school stimuleert om meer te gaan bewegen, in het bijzonder op de tennisbaan.

Kinderen enthousiasmeren

Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Met Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met twaalf jaar. Het doel van Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.

Tennisles op school

Met Tenniskids@school maken kinderen op school al kennis met het Tenniskids programma. Tennis wordt dan een onderdeel van het lesprogramma, gegeven door de vakdocenten van school. Ook kunnen de plaatselijke tennisleraar en tennisvereniging hier een rol in spelen. Scholen kunnen via de KNLTB een Tenniskids@school pakket lenen of aanschaffen. Meer over Tenniskids@School lees je hier