Trio in halve finales rolstoeltennistoernooi US Open

Diede de Groot, Marjolein Buis en Aniek van Koot hebben zich geplaatst voor de halve finales van het rolstoeltennistoernooi op de US Open.

De als tweede geplaatste De Groot was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Duitse routinier Sabine Ellerbrock. De winnares van Wimbledon speelt in de halve eindstrijd tegen Marjolein Buis. Zij versloeg de voor eigen publiek spelende Dana Mathewson met 6-2 en 6-3. Voor Buis is het de derde keer in haar loopbaan dat ze de halve eindstrijd haalt in New York. Ook in 2013 en 2014 schaarde ze zich bij de laatste vier.

Aniek van Koot is de derde Nederlandse in de halve finales. Ze won met 6-4 en 6-2 van Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika. Van Koot heeft voor het derde Grand Slam op rij de halve finales bereikt. Ook op Roland Garros en op Wimbledon haalde ze de laatste vier. Van Koot treft Yui Kamiji of Lucy Shuker in de halve eindstrijd.

Bekijk hier de loting van het rolstoeltennistoernooi voor vrouwen op de US Open.