Twee titels voor Boot en Van Haasteren op NK Beachtennis

De organisatie van het NK Beachtennis leefde gespannen toe naar 9 en 10 september. De weersverwachtingen waren niet al te best, maar uiteindelijk werd de nationale titelstrijd in prima omstandigheden afgewerkt. "Het was fantastisch beachtennisweer", aldus Tim van Pagee.

Goed beachtennisgevoel

Het toernooi werd op zestien velden afgewerkt bij strandtent Doen in Scheveningen. Normaal gesproken worden topsportevenementen in het zand afgewerkt bij het The Hague Beach Stadium, maar doordat er een groot concert, Concert at the Sea, werd gegeven werd het NK Beachtennis verplaatst. "Het was knus en gezellig. Het kwam het beachtennisgevoel ten goede”, vond organisator Van Pagee. Van Pagee wilde dat het toernooi professioneler en een hoger niveau had dan voorgaande jaren. "Dat spelers meerdere toernooien speelden in aanloop naar het NK, dat is gelukt."

Spectaculaire wedstrijden

Op zaterdag stond het gemengd dubbelspel op het programma. "Er deden 27 teams mee. We hebben spectaculaire wedstrijden gezien, met veel rally’s. Een team was huizenhoog favoriet in mijn ogen, Fleur van Haasteren en Pieter Boot. Zij prolongeerden hun titel dan ook." Van Haasteren en Boot wonnen in de finale van Matthijs Penninks en Josien Boverhof. In de halve eindstrijd namen Van Haasteren en Boot een lastige horde door Pieter de Vries en Jessica Brouwer te verslaan. "Ze hebben het niet cadeau gekregen."

Favorieten winnen herendubbel

Op de zaterdag konden de teams ook een wildcard verdienen voor het damesdubbel en herendubbel voor de zondag. In het herendubbel gingen de favorieten Pieter Boot en Ronald van Slooten met de nationale titel aan de haal. Zij wonnen in de eindstrijd van Jeroen Baars en Sebastiaan Andringa. Fleur van Haasteren haalde op zondag haar tweede titel van het weekeinde binnen. Met Martina Nevrlka won ze het damesdubbelspel. "Dat was echt een fantastische finale. Ze wonnen in drie sets. Het zonnetje brak door, de tribune zat vol, veel mooie rally’s. Echt promotie voor de sport", vond Van Pagee.

Primeur: NK Beachtennis voor de jeugd

Ook was er op het Scheveningse strand voor het eerst een NK Beachtennis voor de jeugd. "De jeugd heeft de toekomst, we proberen het aantrekkelijk voor ze te maken Het was voor spelers onder veertien jaar. Milo de Croock en Yanik Maarsen wonnen de titel."