Sasker, Krocke en Blom in finale WK Super-Seniors

Drie landgenoten maken nog kans op de wereldtitel enkelspel tijdens de ITF Super-Seniors World Individual Championships in het Amerikaanse Lake Nona. Eltjo Sasker bij de heren en Ellie Krocke en Nora Blom bij de dames.

In het damesenkelspel 65+ kwam Nora Blom voor het eerst dit toernooi in de problemen, maar na verlies van de eerste set stelde ze orde op zaken en klopte ze Australische Adrienne Avis in de halve finales met 6-7 (5), 6-3, 6-2. De als derde geplaatste Tsjechische Jana Sedlackova wacht in finale.

Ellie Krocke staat bij de dames 70+ in de finale na een 6-4, 6-1 zege over de Britse June Peck. In de de finale speelt de 72-jarige Krocke, de nummer één van de wereld, tegen de als tweede geplaatste Sylvie Galfard-Kirsten (73). De Francaise won in 2012 van Krocke in de kwartfinales van de WK en staat met 4-3 voor in de onderlinge ontmoetingen, maar Krocke won de laatste ontmoeting in 2013.

Krocke werd maar liefst vier keer (individueel) wereldkampioen in het veteranentennis en de laatste keer was in 2014. De afgelopen twee jaren pakte Krocke, die ooit op Wimbledon speelde, zilver. Op de Team Championships veroverde ze dit en vorig jaar eveneens zilver.

Eltjo Sasker (foto) bereikte bij de heren de finale 75+ na een derde eenvoudige zege op rij. Het werd 6-1, 6-1 tegen de Amerikaan Stephen Lunsford. Jaime Rene Pinto Brava uit Spanje is de volgende tegenstander, een finale tussen de nummers één en drie (Sasker) van de wereld.

Dubbelspel

Sasker trad met met Niels Menko ook nog aan in de halve finales vamn het dubbelspel. De Amerikanen Frederick Drilling en Michael Stewart voorkwamen een tweede finale voor Sasker: 7-6 (4), 6-4.

Ook een ander Nederlandse herenduo vond zijn waterloo in de halve finales. Martin Koek en Rolf Thung slaagden er net niet in de finale te bereiken in het herendubbelspel 65+. De Nederlanders gingen in de halve finales in een zinderende partij ten onder tegen Iiurii Krolenko en Vladimir Nazarenko uit Oekraïne: 3-6, 7-5, 14-12.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de WK Super-Seniors.