Talentendag is meerwaarde voor rolstoeltennis

NOC*NSF hield afgelopen zondag in Amsterdam voor de negende keer de Paralympische Talentendag. Tijdens deze dag beoordeelden bondscoaches sporttalent in verschillende Paralympische sporten, waaronder rolstoeltennis. Wimbledon-winnares Diede de Groot was aanwezig in Amsterdam. Bondscoach Dennis Sporrel keek tevreden terug op de negende editie.

De KNLTB keek in Amsterdam naar talenten die er op deze dag echt uitspringen. ,,Wij keken naar het prestatieve gedeelte. Zo waren er zondag twee sporen, breedtesport en topsport”, geeft Sporrel aan. Zo werd er de aankomende tijd gekeken of spelers van de Paralympische Talentendag mogelijk kunnen aansluiten bij de al bestaande talentengroep van de KNLTB. ,,Deze dag is echt een meerwaarde. Om de rollers aan het werk te zien en anderen te interesseren voor rolstoeltennis.’’

Ook de winnares van Wimbledon, Diede de Groot, droeg haar steentje bij aan de Paralympische Talentendag. Samen met de bondscoach verzorgde ze twee sessies van een uur. ,,De mensen vonden het leuk om Diede te zien spelen. En voor mij was het mooi om te zien hoe Diede zoiets oppakt. Dat is de andere kant. De kinderen waren erg enthousiast, hartstikke leuk.’’

Net als vorig jaar waren er ongeveer tachtig aangepaste sporters aanwezig. ,,Voor allerlei sporten. Voor het rolstoeltennis hadden we dit jaar de samenwerking met de Esther Vergeer Foundation”, geeft Sporrel aan. De Esther Vergeer Foundation kijkt vooral naar de breedtesport, ze verschaften belangstellenden informatie over de mogelijkheid om bij een tennisvereniging te gaan rolstoeltennissen. ,,Ze willen ook helpen bij de ondersteuning richting de vereniging. Die weten meestal niet zo goed wat ze er mee aan moeten. Ze hebben vaak alleen valide tennissers. De Esther Vergeer Foundation is er om ze in dat traject te ondersteunen.''