Vier Nederlanders in kwartfinales Sharm El Sheikh

Vier Nederlanders hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het Futuretoernooi in Sharm El Sheikh (15,000 dollar). Qualifier Ryan Nijboer zorgde voor een verrassing door de als tweede geplaatste Altug Celikbilek te verslaan.

Nijboer won onvertuigend van de 21-jarige Turk, 6-2 en 6-3. Celikbilek is de nummer 408 van de wereld, zijn hoogste ranking ooit. In de kwartfinales speelt de uit Dronten afkomstige Nijboer tegen een landgenoot, Jelle Sels. De nummer zeven van de plaatsingslijst won met 6-3, 7-5 van de Oekraïner Olexiy Kolisnyk.

Ook Gijs Brouwer en Michiel de Krom schaarden zich bij de laatste acht. Brouwer, als achtste geplaatst in Egypte, won met 6-2, 6-1 van de Italiaanse qualifier Francesco Ferrari. Brouwer treft nu de nummer vier van de plaatsingslijst, Pablo Vivero Gonzalez uit Spanje.

De Krom rekende eveneens af met een Italiaanse tennisser, Giorgio Ricca. De Krom won met twee keer 6-4. In de kwartfinales is Adrian Andrzejczuk uit Polen de tegenstander van De Krom.

Bekijk hier de loting van het Futuretoernooi in Sharm El Sheikh.