Warande Europees clubkampioen vrouwen 45+

De vrouwen van O.T.C. Warande in de leeftijdscategorie 45+ hebben de titel veroverd op de European Seniors Club Championships in Son Bessó, Spanje.

Na de winst van de groep klopten zij in de halve finales het Belgische Excelsior met 2-1 en in de finale het Franse Saint Malo met 2-1. Franny van Opstal en Olga van den Bos wonnen in de finale het beslissende dubbelspel na een overwinning van Van den Bos en een nederlaag van Van Opstal in de enkelspelen. Samen versloegen ze Rozenn Guinard en Valerie Reignier met 6-3, 6-2. Monique de Klerk maakt ook deel uit van het team, maar kwam in de finale niet in actie.

Bastion Baselaar eindigde in deze leeftijdscategorie als vijfde na een 3-0 overwinning op het Zweedse Lindingo.

In 2015 was de Oosterhoutse Tennisclub Warande ook succesvol op de EK Seniors voor clubteams. De mannen 55+ werden toen derde.

Dijkzicht finalist

De mannen 35+ van TV Dijkzicht hebben zich geplaatst voor de finale. Jasper Smit, Simon Bond en Dennis Bank wonnen overtuigend drie duels in de groepsfase en waren ook in de halve eindstrijd tegen Liepaja uit Letland oppermachtig. Smit en Bank wonnen hun enkelspel zonder moeite. Bond trok met 10-8 in de derde set aan het langste eind. In de finale treft Dijkzicht het Belgische Leuven.

Hieronder een overzicht van de deelnemende teams uit Nederland en hun resultaat:
Mannen 35+ TV Dijkzicht (finalist)
Mannen 45+ Baarnse Lawn Tennis Club (speelt om positie 4-6) en TV De Hout (7-9)
Mannen 50+ Baarnse Lawn Tennis Club (als laatste geëindigd in groep van 5)
Mannen 55+ O.T.C. Warande (speelt om positie 4-6)

Vrouwen 40+ TV De Hout (speelt om positie 4-6)
Vrouwen 45+ Warande (kampioen) en Bastion Baselaar (vijfde)
Vrouwen 50+ TC Cash (als negende geëindigd, één-na-laatste) en Orange, oftwel OTC Den Haag (speelt om positie 4-6).

Kwalificatie

Alle kampioenen en de nummers twee van de Veteranen Najaarscompetitie mogen het jaar erop deelnemen aan de European Seniors Club Championships, het Europees Kampioenschap voor veteranen-clubteams. Dit kampioenschap wordt jaarlijks door de Europese Tennisfederatie (Tennis Europe) georganiseerd. Van 18 tot en met 23 september kwamen de oudere veteranen in actie.

Vorig jaar was TV De Hout finalist bij de vrouwen 35+ en Bastion Baselaar finalist bij de mannen 35+.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de European Senior Club Championships.