Betz en De Bruin in finale op WK Seniors

Berend Betz en Carole de Bruin zijn nog één overwinning verwijderd van de wereldtitel veteranentennis in het gemengddubbelspel 55+.  

Het Nederlandse duo rekende in de halve finales af met de Zweed Hans Carlson en de Amerikaanse Vicki V. Buholz: 7-5, 6-3. Carlson en Buholz hadden in de eerste ronde nog gewonnen van Hans van den Brande en de Canadese Kelly Stobbe.

Betz en De Bruin zijn ongeplaatst en treffen in de finale het als eerste geplaatste koppel Laura de Vittori/Philip Seeman. 

De Nederlandse Liselot Prechtel en de Fransman Alain Moracchini waren als vierde geplaatst, maar zagen zich eerder deze week genoodzaakt terug te trekken van hun tweede ronde-partij tegen Betz en De Bruin. Voor het Nederlandse koppel Jose de Wit/ Patrick Marteijn was de tweede ronde ook het eindstation.

Raijmakers 

Frits Raijmakers greep in het herendubbelspel 60+ net naast een finaleplaats. Met de Fransman Didier Kaisserian ging hij in de halve finales onderuit tegen het Australisch/Amerikaanse duo Glen Busby/Ross Persons. Het duel werd beslist met een supertiebreak: 7-6 (5), 2-6, 10-7.

De kwartfinales was het eindstation voor Raijmakers in het gemengddubbelspel 60+. Ook hier speelde Raijmakers een lange, spannende partij. Met zijn Oostenrijkse partner Dagmar Sperneder verloor de bondscoach van het Nederlandse veterantennis in een ware thriller van de Zuid-Afrikaanse tennissers Jenny Cerff en Lindsay North: 6-4, 6-7 (5), 11-9. 

In het gemengddubbelspel 50+ hadden Annemiek Wissink en Frans Grimbergen al brons. Het Israëlische duo Yael Vitale Nadler/Gilad Bloom versperde onze landgenoten de weg naar de finale: 6-4, 3-6, 10-5.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de ITF Seniors World Individual Championships.