Griekspoor naar finale Futuretoernooi Heraklion

Tallon Griekspoor staat voor de tweede keer binnen drie weken in de finale van een Future in Heraklion (15,000 dollar). De tennisser uit Nieuw-Vennep schakelde de als vierde geplaatste Yannick Jankovits uit.

Griekspoor, de nummer één van de plaatsingslijst in Griekenland, was met 6-1 en 6-4 te sterk voor de dertigjarige Fransman. Griekspoor maakte met zijn zege een einde aan de zegereeks van Jankovits. De Fransman had acht wedstrijden op rij gewonnen. Hij won begin deze maand een Futuretoernooi in Israël.

Griekspoor kende een goede start in Heraklion. Hij nam een 4-0 voorsprong. Jankovits pakte nog wel één game, maar de set ging met 6-1 naar Griekspoor. Ook in de tweede set schoot Griekspoor uit de startblokken. Hij kwam wederom met 4-1 voor, maar nu kwam de Fransman terug tot 4-4. Een nieuwe break op 5-4 leverde de tweede Nederlander op de wereldranglijst de winst in de partij op, 6-4.

In de eindstrijd wacht Griekspoor een ontmoeting met de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Spanjaard Carlos Gomez-Herrera en Vit Kopriva uit Tsjechië, de nummer zeven van de plaatsingslijst.

Griekspoor won twee weken geleden een Future in Heraklion. Daarvoor schreef hij ook al twee Futures in Zweden (Falun en Jonkoping) op zijn naam.  Bekijk hier de loting van het Futuretoernooi in Heraklion.