Nederlands Fed Cupteam treft VS op indoorbaan in Asheville

De locatie van het Fed Cup-duel tussen Nederland en titelhouder de Verenigde Staten op 10 en 11 februari is bekend gemaakt. De wedstrijd in de eerste ronde van de Wereldgroep wordt gespeeld in Asheville, North Carolina.

In de US Cellular Arena, dat plaats biedt aan vierduizend toeschouwers, wordt een hardcourtbaan neergelegd van het type 'acryclic polyurethane'. Op vrijdag 9 februari is de loting voor de wedstrijden van het speelweekeinde en zoals gebruikelijk is een dag eerder (op 8 februari) het officiële diner.

Nederland komt in 2018 voor het derde jaar op rij uit in de Wereldgroep, het hoogste podium van het landentoernooi voor vrouwen. Dankzij een knappe 2-3 overwinning in Bratislava op Slowakije handhaafde het zich bij de elite. Oranje was veroordeeld tot een promotie/degradatieduel na de nederlaag in de eerste ronde tegen Wit-Rusland, dat uiteindelijk de finale haalde en daarin afgelopen weekeinde verloor van de VS.

Ga voor meer informatie naar de website van de Fed Cup by BNP Paribas.