Nederlandse veteranentennissers op jacht naar eremetaal op individuele WK

Zaterdag zijn in het Amerikaanse Miami de ITF Seniors World Individual Championships van start gegaan. De beste veteranentenniss(t)ers ter wereld streden afgelopen week om de landentitels en doen deze week een gooi naar individueel eremetaal.

Voor Bart Theelen (foto) zit het toernooi er al op. De Nederlandse topper, die afgelopen week met zijn landgenoten de kwartfinales bereikte van de Fred Perry Cup, moest zich terugtrekken van zijn tweede ronde-partij. Hij was als zesde geplaatst in het herenenkelspel 50+ en had daardoor een bye in de eerste ronde.

Bekijk hieronder een overzicht van de Nederlandse spelers in het enkelspel van de WK Seniors:

Heren 50+: Frans Grimbergen (20) in de derde ronde. Bart Theelen (6) trok zich geblesseerd terug van zijn tweede ronde-partij.
Heren 55+: Hans van den Brande (25) en Berend Betz in derde ronde/laatste 32. Robert van der Hoeve in tweede ronde onderuit. Patrick Marteijn en Hans Juergen Leur kwamen niet door de eerste ronde. Leur had zich teruggetrokken.
Heren 60+: Frits Raijmakers (7) in derde ronde. Ronald van der Horst verliest in tweede ronde.

Dames 50+: Annemiek Wissink (5) en Esther Hofstede in tweede ronde na bye.
Dames 55+: Liselot Prechtel (2) en Carole de Bruijn (6) in tweede ronde na bye. Dat was niet weggelegd voor Jose de Wit, die in de eerste ronde verloor van de Britse Rosemary Dennis.

Er komen geen landgenotes in actie in het damesenkelspel 60+ .

Naast het enkelspel wordt er ook gespeeld in het heren-, dames- en gemengddubbelspel.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de ITF Seniors World Individual Championships.