Piter te sterk voor Schoofs in kwartfinales Zawada

Bibiane Schoofs is in de kwartfinales van het ITF-toernooi in het Poolse Zawada (25,000 dollar) uitgeschakeld. Ze verloor in twee tiebreaks van Katarzyna Piter.

Schoofs, de nummer drie van de plaatsingslijst, moest met 7-6 (4) en 7-6 (3) haar meerdere erkennen in de voor eigen publiek spelende Piter. De 26-jarige Poolse is de nummer 367 van de wereld.

Schoofs kwam in de eerste knap terug van een 5-2 achterstand. Ze kwam terug tot 5-5, maar in de tiebreak was Piter met 7-4 de sterkste. Ook in de tweede set maakte Schoofs een break achterstand ongedaan, maar wederom was de Poolse te sterk in de tiebreak, 7-3.

Schoofs haalde vorige maand twee keer de finale van een ITF-toernooi, in het Franse Clermont-Ferrand (25,000 dollar) en in het Canadese Saguenay (60,000 dollar). Schoofs is daardoor opgeklommen naar de 204e plaats op de wereldranglijst.