Rus in drie sets onderuit op WTA-toernooi Hua Hin

Arantxa Rus heeft zich niet geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Hua Hin, Thailand (125,000 dollar). De speelster uit Monster verloor van Marie Bouzkova uit Tsjechië.

Rus moest na een dikke drie uur tennis met 4-6, 7-6 (10) en 6-3 haar meerdere erkennen in de negentienjarige Tsjechische. Bouzkova is de nummer 187 op de wereldranglijst, Rus bezet plaats 160. Rus won in september nog een ITF-toernooi in Hua Hin (25,000 dollar).

In de eerste set had Rus aan één break genoeg voor de winst. Bij een stand van 5-4 poetste ze twee breakpoints weg, 6-4. Rus kwam in de tweede set van een 5-2 achterstand terug tot 5-5. Bij 6-5 in het voordeel van Bouzkova werkte Rus op eigen service twee setpoints weg. In de tiebreak werkte Rus nog eens vier setpoints weg. Ze kreeg meerdere matchpoints, maar Bouzkova trok met 12-10 aan het langste eind.

De eerste vijf games in set drie waren een break. Bouzkova kwam met 4-2 voor. Een nieuwe break op 5-3 leverde de Tsjechische de winst in de partij op, 6-3.