Rus overtuigend naar laatste vier in Taipei

Arantxa Rus staat voor het eerst in haar loopbaan in de halve finales van een WTA-toernooi. Bij het toernooi in Taipei (125,000 dollar) plaatste de speelster uit Monster zich overtuigend voor de laatste vier.

Rus gunde de negentienjarige Australische Lizette Cabrera slechts één game, 6-1, 6-0. Rus verloor eerder dit jaar nog van Cabrera bij een toernooi in Tokyo, 6-2, 4-6 en 6-3.

Rus kwam in de eerste set gelijk met 4-0 voor. Cabrera pakte nog wel een game, maar de acht daaropvolgende games waren een prooi voor Rus.

Rus haalde voor het eerst in haar carrière de laatste vier van een WTA-toernooi. Ze stond eerder dit jaar in de kwartfinales van de Ricoh Open in Rosmalen, maar verloor toen van de Russin Natalia Vikhlyantseva.

In de halve eindstrijd neemt Rus het op tegen Naomi Broady. De Britse schakelde de Russische qualifier Veronika Kudermetova uit, 6-2, 6-3. De 27-jarige Broady is de nummer 122 op de wereldranglijst.

Rus en Broady stonden dit jaar één keer eerder tegenover elkaar. De Britse won bij het ITF-toernooi in Vancouver (100,000 dollar) met 6-3, 6-2. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Taipei.